Antivirus / Spyware / Malware

Virus:
Typisk er computervirus små programmer, der i samspil med de computere og styresystemer, de er skrevet til, søger at overføre kopier af sig selv til andre computere uden brugerens viden. Derfor skal der anvendes antivirus.
Mediamanager anebfaler for tiden TrendMicro i skyen. Her er det ikke nødvendigt med egen server, vpn osv.

Spyware:
Betegnelsen spyware eller spionprogrammer bruges om computerprogrammer, der installerer sig selv hos en klient, som regel uden at klienten ved noget om dette. Man kan beskytte sin computer mod spyware med programmer, men disse skal typisk opdateres tit, for at kunne følge med fremvæksten af nye spyware-programmer.

Spyware er en almen form for malware, som ligger spredt ud på din computer, og ser efter hvad du laver. Den minder en del om en keylogger, og man kan beskytte sig mod spyware med programmer som bl.a. Spyware Blaster, som kan hentes via mange hjemmesider. Der opstår dog konstant nyere versioner af spyware, og derfor er de altid svære at finde.

Malware:
Malware er en sammentrækning af de engelske ord malicious software (ondsindet programkode).
Det bruges som en fællesbetegnelse for en række kategorier af computerprogrammer, der gør skadelige eller uønskede ting på de computere, de kører på.

Ekspempel på softeare til fjernelse af ondsindet kode:
MalwareBytes – MalwareBytes
SUPERAntiSpyware – Potable Scanner
Anti-rootkit TDSSKiller – TDSSKiller Utility
Microsoft Safety Scanner – Microsoft Safety Scanner

Online Scannere (der findes mange andre):
http://www.eset.com/us/online-scanner/
http://www.surfright.nl/en/hitmanpro

Hvordan kommer det ind på min pc?
Det kan der være flere årsager til, men de fleste overraskes over at det sagtens kan ske at en skadelig reklame, som via et indlejret actionscript i et Flash banner, har flyttet besøgende over på en fjendtlig webside.

Den fjendtlige webside vil ex. forsøge at installere et sikkerhedsprogram. Dette kan så foregive at komme fra ex. Microsoft. Det spiller på brands, tryghed og at brugeren dermed trygt kan fortsætte.

Smart HDD
Smart Check er et andet ondsindet program, som udgiver sig for at være helt legitimt. Smart HDD  “afslører” utallige falske problemer og kommer med oplysninger om alle mulige forskellige kritiske fejl om harddiskens tilstand, informationer der kun er til for at narre dig til at tro at din computer har alvorlige problemer.
SmartHDD vil sende dig pop-ups, tilbyde at “rengøre din maskine” osv.

Det eneste formål er at få dig til at købe deres software”.
Husk, at programmet ikke er i stand til at opdage og løse eventuelle problemer, så lad være med at betale for den fulde version!

Den falske software bør fjernes så hurtigt som muligt!

Smart HDD vil skjule alle filer på din computers harddisk. Det kan se ud til at alt er slettet. Det er ikke tilfædet, men de er “gjort skjult”. Vi er altså nødt til at få dem gjort synlige igen efter Smart HDD er fjernet. Det skal gøres manuelt.

CMD – kør som administrator
Skriv CD/ og tryk “enter”.
Skriv “ATTRIB –H –R –S /S /D” og tryk enter.

(Punkt 19, til unhiding af filer/programmer)

Kontakt Mediamanager for at få renset jeres evt. inficerede pc’er.